Cases

Læs om, og bliv inspireret af, hvordan andre danske virksomheder har handlet med viden og brugt deres IPR aktivt i deres forretningsstrategi.

Byg broer med dine opfindelser

Ideer og ny teknologi skal bruges til at bygge broer til andre virksomheder, lyder filosofien fra dansk-amerikanske Dako, der er globalt førende inden for vævsbaseret kræftdiagnostik.

Kom ud over rampen med din ide
Alt for mange opfindere med en god ide går i stå undervejs i processen og får ikke talt med virksomhederne om deres ide, mener Steen Brabrand Rasmussen, der selv har været med til at udtage mere end tyve patenter. Nu hjælper han iværksættere og virksomheder med at omdanne gode ideer til værdifuld viden.

Patent hjælper David med at skænke øl til Goliath
En teknik, der giver tredive store, velskænkede fadøl på et minut, har sammen med en patentansøgning været nok til at sikre den unge virksomhed, Event Dispense, samarbejde med flere af verdens største bryggerier såsom Carlsberg og Heineken. Vejen til succes blev kort, fordi Event Dispense hurtigt indledte et IP-samarbejde.

Tænk stort og vær modig
En ide om dagen modtager Coloplast i gennemsnit fra håbefulde opfindere. Men i gennemsnit fører kun en ide om året til et egentligt samarbejde. Coloplast patentchef giver opskriften på, hvordan man slipper gennem nåleøjet.